Si të krijosh një PPT efektiv për thirrje të ftohta

Accurate, factual information from observations
Post Reply
nusratjahan

Si të krijosh një PPT efektiv për thirrje të ftohta

Post by nusratjahan »

A keni nevojë të trajnoni ekipin tuaj të shitjeve? A dëshironi t'i ndihmoni ata të bëjnë thirrje të ftohta? Një prezantim me PowerPoint, ose PPT, është një mjet i shkëlqyer. Një PPT e mirë i ndihmon njerëzit të mësojnë shpejt. Ajo shpjegon rregullat dhe strategjitë kryesore. Ajo tregon hapat që duhet të ndjekin. Kjo i bën ata më të sigurt. Ata do të kenë më pak frikë. Ata do të jenë më të përgatitur për thirrjet. Në këtë artikull, ne do t'ju japim një udhëzues. Ky udhëzues do t'ju tregojë si të krijoni një PPT. Një PPT që do të funksionojë vërtet. Kështu, ekipi juaj do të bëjë thirrje më të suksesshme.

Pse një prezantim i mirë është i rëndësishëm?

Një prezantim i mirë ka shumë rëndësi. Së pari, ai organizon informacionin. Kjo e bën më të lehtë për t'u kuptuar. Njerëzit mund ta ndjekin më mirë. Ata nuk do të ngatërrohen. Së dyti, një PPT e mirë është vizuale. Ajo përdor imazhe dhe grafika. Kjo e bën procesin e mësimit më interesant. Njerëzit e mbajnë mend më mirë atë që shohin. Së treti, ajo shërben si një pikë referimi. Pas trajnimit, njerëzit mund t'i kthehen PPT-së. Ata mund ta përdorin për të rifreskuar kujtesën e tyre. Për shembull, ata mund të harrojnë një pjesë të skriptës. PPT-ja mund t'i ndihmojë.

Përveç kësaj, një prezantim i mirë tregon profesionalizëm. Ai tregon se ju keni investuar kohë. Ai tregon se kujdeseni për trajnimin e ekipit tuaj. Kjo i motivon njerëzit. Ata do ta marrin më seriozisht trajnimin. Pra, një PPT nuk është vetëm një sërë diapozitivash. Ajo është një mjet i fuqishëm. Ajo ndihmon në rritjen e aftësive të ekipit.

Struktura e prezantimit: nga fillimi në fund

Një PPT e suksesshme duhet të ketë një strukturë të qartë. Kjo e bën atë të lehtë për t'u ndjekur. Së pari, filloni me një hyrje. Aty shpjegoni pse thirrjet e ftohta janë të bleni lista e numrave të telefonit rëndësishme. Thoni se pse është e rëndësishme të arrini klientët potencialë. Pastaj, shkoni te pjesa e përgatitjes. Kjo pjesë është thelbësore. Ajo duhet të përfshijë kërkimet dhe ndërtimin e listave. Më pas, vazhdoni me krijimin e skriptës. Skripta është një udhëzues për bisedën. Më pas, ndërmerrni teknikat e bisedës. Si të hapni bisedën dhe si të tejkaloni rezistencën.

Përveç kësaj, mos harroni të përfshini një seksion për refuzimet. Kjo është një pjesë e rëndësishme e thirrjeve të ftohta. Ekipi juaj duhet të jetë gati për to. Në fund, bëni një përmbledhje. Kjo përmbledhje duhet të shpjegojë pikat kryesore. Ajo duhet t'i inkurajojë ata. T'i inkurajojë të fillojnë.

Hyrja: Kuptimi i thirrjeve të ftohta

Në fillim të PPT-së, shpjegoni çfarë janë thirrjet e ftohta. Për shembull, thoni që janë telefonata. Këto telefonata bëhen te njerëz të panjohur. Shpjegoni qëllimin e tyre. Qëllimi është të gjenerojnë klientë potencialë. Është gjithashtu e rëndësishme të thoni pse ato janë të dobishme. Tregojuni atyre që mund të krijoni një listë të madhe. Kjo listë mund të ketë klientë potencialë të rinj. Gjithashtu, shpjegoni që thirrjet e ftohta mund të krijojnë marrëdhënie. Nëse bëhen mirë, ato mund të jenë shumë efektive.

Image
Për shembull, mund të tregoni një histori të shkurtër suksesi. Ajo histori mund të tregojë se si një thirrje e ftohtë u kthye në një marrëveshje. Kjo i bën njerëzit të ndihen më pozitivë.
Post Reply